Over mij

Op deze site wil ik U graag een impressie geven van mijn werk. Ik wens U veel plezier !!!!

Mijn naam is Gerda en mijn interesse gaat voornamelijk uit naar het leergraveren en die techniek te verwerken in functionele producten.

Daarnaast ontwerp ik wanddecoraties rn sculpturen, voor zover het materiaal en mijn ideeën het toelaten deze vorm te geven.

De ontwerpen hebben een persoonlijke binding met de opdrachtgever en hebben een unieke uitstraling, waardoor het werk èènmalig ontworpen en uitgevoerd exclusief is.

Tevens ben ik medeoprichter van het “Ledergilde” en organiseer ik bijèènkomsten, seminars en exposities zoals  ” Leder 95 ” en “Leder 2000 ” in Nederland.

Na wat jaren met leer geëxperimenteerd te hebben en daardoor te ontdekken wat dit materiaal voor mogelijkheden heeft, ontstond het idee om meerdere leerwerkers bij elkaar bij elkaar te brengen door middel van met elkaar te exposeren.

Dit idee heeft in 1990 gestalte gekregen met het organiseren van de eerste

INTERNATIONALE LEDERKUNST EN HANDWERK expositie.

Deze vond plaats in cultureel centrum “de Dobber”in Kortenhoef direct internationaal door deelname uit natuurlijk Nederland,Zwitserland,Duitsland, België tevens werd er werk toegezonden uit Amerika, Canada, Frankrijk, Mexico en Litouwen.

Na dit geslaagde evenement bezocht door ong. 2500 bezoekers is er besloten met de Nederlandse zoveel mogelijk contact te houden doomiddel van jaarlijkse bijèènkomsten. Veel bijèènkomsten volgden en na vijf jaar weer een grote expositie nu in de vorm van een tweedaags evenement.

” LEDER ’95 “ volgde, wederom in cultureel centrum “de Dobber”in Kortenhoef, nu met workshops, dia presenties/lezingen, de expositie, en gezellig samenzijn met leerwerkers.

Dit alles ook weer met internationale deelname, wederom zeer succesvol.

Na een aantal jaren werd er gedacht aan ” LEDER 2000 ” daarvoor werk een stichting opgericht en samenwerking met het  “Leder en Schoenenmuseum” gezocht.

Een driedaags evenement met 10 workshops, expositie met 90 exposanten uit 20 landen waarvan vele aanwezig waren.

Een ontwerpwedstrijd met het thema ” Tulp ” , die door bezoekers gewaardeerd werd met een publieksprijs.

In 2003 mede-exposant in het  ” leder en Schoenemuseum ” in Waalwijk met de reizende expositie van de groep “Leather Art Forum “,  

We schrijven nu 2013 en er wordt nog steeds gepraat over ” Leder 2000 “, dus kunnen we zonder meer zeggen dat het zeer succesvol geweest is.

Nog steeds ben ik graag met leer bezig en daarmee gewaardeerd wordt door vele tevens probeer ik mezelf te vebeteren daar waar mogelijkheden liggen.

Mocht U meer willen weten nodig ik U uit om contact met mij op te nemen.

Veel plezier van deze site.

Toi Toi Toi  Gerda